- Senaste nytt från kändispressen

Så blir Victorias nya ensamma liv utan Daniel

En helt ny tillvaro väntar.
För kronprinsessan Victoria blir det en rejäl omställning att inte längre ha prins Daniel vid sin sida.
Stoppa Pressarna reder ut vad som händer efter en kunglig skilsmässa.

Stoppa Pressarna har i en serie artiklar avslöjat de stora problem som råder i äktenskapet mellan kronprinsessan Victoria, 44, och prins Daniel, 48.

Hovet har indirekt bekräftat uppgifterna då kronprinsessparet tagit en unik timeout på två månader.

Nu ska de bägge försöka reparera förtroendet och äktenskapet.

  • Tunga bud. En eventuell skilsmässa kommer drabba kronprinsessan Victoria mycket hårt. Det blir en ensam tillvaro.

  • Kronprinsessan Victoria är van vid att alltid ha med sig prins Daniel. Han är som en skugga vid hennes sida.

  • Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har en mycket svår tid just nu. Paret har rensat sina kalendrar i två månader för att försöka komma tillrätta med äktenskapskrisen.

  • Kronprinsessan Victoria är mycket besviken på sin make efter en incident som inträffade före jul.

  • Kronprinsessan Victoria orkar helt enkelt inte med alla bekymmer längre.

  • Kungen och drottningen är informerade och de stöttar sin dotter fullt ut.

  • Här är kronprinsessan i Italien, prins Daniel var med på resa. Vid en skilsmässa blir det inte så längre.

  • Kristoffer Ahlbom, här med sin dåvarande hustru Sofia Rahm, skulle kunna vara en lämplig framtida kavaljer åt kronprinsessan. Den dynamiske nattklubbsprofilen är bland annat känd för att vara mycket chevaleresk gentemot det täcka könet.

  • Niclas Engsäll skiljde sig från sin hustru, SVT-stjärnan Carolina Neurath, efter att hon varit otrogen vid upprepade tillfällen. Han skulle kunna ha en tröstande famn för Victoria, de bägge känner dessutom varandra väl sedan tidigare. Bilder: TT

Den akuta krisen i relationen uppstod strax före jul då Victoria blev varse om en incident i äktenskapet som bland annat ledde till att hon förbjöd prins Daniel att följa med på Svenska Akademiens högtidliga sammankomst. Prinsen saknades i Börshuset i Gamla Stan och från hovets sida hette det att han ”drabbats av en lättare förkylning”.

LÄS MER: Robin Bengtssons fina stöd till Sigrid Bernson under psykiska sammanbrottet

Sanningen var dock att Victoria inte stod ut med tanken på att le inför det församlade medieuppbådet med maken vid sin sida. Kronprinsessan var både arg och chockad.

Incidenten i äktenskapet i all ära, den är förvisso av mycket allvarlig natur – men den typen av händelser mäktar ofta äkta par trots allt komma förbi, bearbeta och gå vidare ifrån.

Genom historien har vi sett den typen av händelser i många äktenskap och det finns trots allt förlåtelse och en möjlighet att försonas.

Det stora problemet för Victoria och Daniel är att krisen är tveeggad – det handlar om så mycket mer än själva ”incidenten”.

LÄS MER: Stort vimmel med alla stjärnor på Guldbagge-galan

Under en längre tid har prins Daniel uppvisat sidor som inte är helt angenäma. Stoppa Pressarna har tagit emot mängder av vittnesmål från personer nära kronprinsessparet till mer flyktigt bekanta och personal vid hovet och vid Säpo.

Prins Daniel uppges ha en tendens att inte alltid behandla sin hustru med "vederbörlig respekt" – den respekt som en äkta maka med självklarhet ska förvänta sig av sin make, oavsett om man är kronprinsessa eller ej.

Det är många som har reagerat på att prinsen är ”föraktfull” och ”trycker ner” sin hustru. En livvakt vid Säpo har till och med påtalat detta för prinsen i samband med en sommarvistelse på Öland.

Dessutom uppvisar prinsen ofta ett temperament som av många beskrivs som ”allt annat än angenämt”.

LÄS MER: Kulturministern poserade med ung tjej framför 55-årig fotograf och flera okända män

Det är två stora problem i äktenskapet som lett fram till krisen och kronprinsessan Victoria har talat med sina nära väninnor om att hon på allvar överväger en skilsmässa.

Kung Carl Gustaf, 75, är informerad och han har tydligt markerat att han ”stöttar sin dotter oavsett vilket beslut hon än må fatta”.

Stoppa Pressarna har även avslöjat att kungen inte är helt förtjust i sin svärson och vid samtal med nära vänner refererar monarken ofta till prins Daniel som ”Ockelbo”, ett smeknamn vårt statsöverhuvud använder i ett pejorativt syfte.

Förhoppningen är nu att kronprinsessparet tillsammans och med professionell hjälp ska hitta tillbaka till varandra och återigen få en stabilitet i äktenskapet. Deras första försök med parterapai misslyckades dock, vilket Stoppa Pressarna rapporterat om. 

Stoppa Pressarna har inte lyckats utröna huruvida paret avser att resa bort någonstans för att på så sätt kunna arbeta med problemen på ett mer fokuserat sätt. Det vore dock rimligt att de bägge ser till att komma ”iväg” för att en gång för alla reda ut alla äktenskapliga problem.

LÄS MER: Beskedet: Victoria bryter upp med prins Daniel

Om det värsta inträffar och det blir en kunglig skilsmässa vore det naturligtvis omvälvande men det inte säkert att monarkin skulle hotas därmed.

Det brittiska kungahuset har ju trots allt överlevt den bittra skilsmässan mellan prins Charles, 73, och framlidna prinsessan Diana.

Och då var ju de brittiska kungligheternas separation väldigt snaskig och därtill var den engelska pressen mer grannlaga i sitt arbete jämfört med vad de svenska mediehusen tycks vara.  Stoppa Pressarna är helt nyhetsledande på området kring äktenskapskrisen, något vi får hoppas att alla välbetalda (men bekväma och ängsliga) redaktörer påminner sig om den dag hovet bekräftar riktigheten i alla våra avslöjanden.

LÄS MER: Kristin Kaspersens härliga babylycka med nye kärleken

För Victoria kan det bli en ny och ensam tillvaro utan prins Daniel vid sin sida om det gud förbjude blir skilsmässa. Då kommer han inte finnas vid hennes sida vid alla officiella uppdrag.

Det är svårt att sia om prins Daniel kommer få något slags officiell roll och fortfarande ingå i kungahuset efter en skilsmässa – det är inte omöjligt, men det beslutet ligger i kungens händer och som nämnts ovan är han inte särdeles förtjust i svärsonen på ett personligt plan.

Samtidigt ska man ha i åtanke att prins Daniel alltid sköter sina kungliga uppdrag utan anmärkning. Det är ingen som framfört några klagomål gentemot prinsen varför det inte är orimligt att han kan få vissa officiella funktioner även efter en skilsmässa.

Som bekant är ju prins Daniel mycket engagerad i entreprenörsfrågor via prins Daniels Fellowship och han brinner även för att barn och unga ska röra på sig – något som kommer till uttryck i hans arbete med Generation Pep.

LÄS MER: Margaux Dietz drabbad av bröstchock

Det går inte att utesluta att prins Daniel får fortsätta med ovanstående uppdrag efter en eventuell skilsmässa.

För Victoria kommer dock arbetsbördan bli större.

En del av prins Daniels uppgifter skulle kunna tas över av prins Carl Philip, 42, som dock har fullt upp med tre barn, designbyrå och sin fartfyllda racing.

Kronprinsessan Victoria kommer i vilket fall få betydligt mer att göra och dessutom blir det naturligtvis ensamt för henne.

När kronprinsessparet besökte Italien tillsammans med en ministerledd handelsdelegation i oktober förra året var det kungligheternas första officiella utlandsresa sedan januari 2020.

LÄS MER: Niclas Wahlgrens egna ord om den bittra separationen

Efteråt berättade prins Daniel för sina vänner att det var ”fullt upp” under resan som gick till Rom och Turin. Det var tidiga mornar, långa dagar och middagar på kvällarna. 

Under en sådan arbetsresa är det skönt att ha en partner att ty sig till när det är dags att släcka lampan på kvällen. Efter en skilsmässa kommer Victoria märka av den stora saknaden. 

Rent privat blir det naturligtvis en väldigt stor omställning för kronprinsessan efter en separation. Att träffa en ny partner är inte helt lätt för en kvinna i hennes position.

Kungligheterna följs intensivt av media i princip dygnet runt och att då ”dejta” någon låter sig inte bara göras. Mången potentiell kavaljer i de lite finare kretsarna lär även bli lätt skrämda inför risken att hamna i någon oseriös spalt hos den kolorerade skvallerpressen.

LÄS MER: Kikki Danielssons vredesutbrott efter sveket

Victorias bästa möjlighet att träffa en ny käresta är i samband med en privat vistelse i utlandet, kanske vid något tredagarsbröllop på Sardinien eller liknande. Vänner och bekanta till kronprinsessan plägar ju ägna sig åt dylika utsvävningar när de ingår det äkta ståndet, och möjligvis kan det exempelvis finnas en lite läcker singel-greve som kan fånga hennes intresse. 

Victoria har ju ett stort nätverk av vänner och faktum är att många i hennes ålder har börjat skilja sig.

Bästa väninnan Andrea Brodin, 45, är ju numera skild från den stilige varumärkesexperten Niclas Engsäll, 46, som i sitt andra äktenskap med Carolina Neurath, 36, blev så nedrigt sviken av SVT-stjärnan.

LÄS MER: Lasse Berghagen anklagad för otrohet

Niclas Engsäll och Victoria känner varandra väl sedan länge, de är båda sportiga och har gått igenom liknande svårigheter.

Det är ju inte helt nödvändigt att kronprinsessan gifter om sig, hon kan ju träffa någon under lite mer informella och inofficiella former. Det är inte en helt orimlig tanke att Niclas Engsäll skulle kunna bli en lämplig ”livskamrat” för kronprinsessan.

En annan lämplig kavaljer åt Victoria skulle kunna vara den dynamiske nattklubbsmannen Kristoffer Ahlbom, 49. Han är bekant med Victoria sedan många år tillbaka och även god vän med prinsessan Madeleine, 39.

LÄS MER: Konstnären och tv-profilen Lars Lerins feta månadslön chockar

Det som möjligen ligger Ahlbom i fatet är det faktum att han brukar festa till det "lite väl vilt" med prins Daniel emellanåt.

Ett annat problem är det faktum att Ahlbom, som numera är en högt uppsatt chef på nya trendiga succérestaurangen Brasserie Astoria på Östermalm i Stockholm, arbetar mest kvällstid varför det rent praktiskt kan bli svårigheter för honom och Victoria att dejta.

Även Kristoffer Ahlbom har bittra erfarenheter av ett havererat äktenskap vilket på ett naturligt sätt skulle kunna innebära att han och Victoria knyter an till varandra.

LÄS MER: Victorias timeout med prins Daniel efter äktenskapskrisen

Men innan vi är där får vi innerligt hoppas att kronprinsessan Victoria och prins Daniel lyckas reparera sitt äktenskap.

Vi minns ju alla med stor värme den vackra vigseln den där magiska dagen i juni 2010 då de äkta makarna lovade varandra evig trohet inför Gud. 

Läs flera kungliga nyheter på vår stora succésajt Allt om Kungligt!

LÄS MER: Carolina Neuraths nye fästman tvingas acceptera otroheten
LÄS MER: Lassemans nya kris med hustrun riskerar att förstöra allt
LÄS MER: Sexchefens tuffa motgång på jobbet efter chefredaktörens ingripande

VI AVSLÖJAR: Skilsmässan får konsekvenser!

Kommentera: Så blir Victorias nya ensamma liv utan prins Daniel

comments powered by Disqus

Liknande artiklar

Senaste från På Löpet

Okända kärlekskopplingen mellan Martin Stenmarck och höge militären

De är ståtliga, sexiga och singlar.
Sångaren Martin Stenmarck och den högt uppsatte militären har mycket gemensamt.
Nu kan Stoppa Pressarna avslöja den okända kärlekskopplingen mellan männen.

Se våra senaste kungliga klipp här!

Dubbel artiklar

Senaste nytt från kändispressen!

Drottning Silvias oväntade roll som festfixare

Kunglighetens nya uppdrag överraskar!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Senaste nytt från kändispressen!

Martin Stenmarcks heta festnatt med kungligheten

BILD-EXTRA:

Sångaren och Sarah Ferguson fann varandra!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Kungligt

Prinsessan Madeleines beteende får hovet att rasa

"Det här är inte okej!" 

Kungligt

Sanningen om prins Harrys mentala hälsa

"Fick desperat hjälp av terapeuter!"

Kungligt

Därför dissade Zlatan kungen på stora dagen

Pinsamt för kungahuset!

Misstänkt våldtäkt på kungabarnens privatskola

Kronprinsessan Mary i chock! 

/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

Prins Carl Philips plötsliga homosex-erkännande på festen

Prinsessan Sofia kände till allt! 

/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

Dubbel artiklar

Senaste nytt från kändispressen!

Kungen i bråk med Morgan Johansson efter blöt middag på slottet

Carl Gustafs försök att skydda Silvia från justiemini
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Senaste nytt från kändispressen!

Prins Andrew i stor härva med penningtvätt

Kungligheten har tagit emot över 13 miljoner kronor!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

svenskabloggare-mittpuff

Mer från stoppa pressarna

Chockbeskedet: kronprinsessan Victoria ensam igen

EXTRA: Hovets förklaring till prins Daniels frånvaro!

Chocken: Chris O'Neill i hemlig FBI-utredning

EXTRA: Säpo ska ha flugit över personal till USA!

Victorias nya bekantskap: en riktig hingst

BILD-EXTRA: Kronprinsessan pussades helt öppet med stilige Otto!

Prins Daniels diskreta möte med gift kvinna

EXTRA: Kronprinsessan Victoria lämnad ensam hemma!

Victoria plötsligt lämnad av prins Daniel

EXTRA: Kronprinsessan är kvar ensam på Haga slott!

Chris O'Neill anklagas för bolags-bedrägeri

VI AVSLÖJAR: "Kan försöka lura dig att göra något riskfyllt!"

Chris O'Neills snuskiga nätdejting avslöjad

"Letar efter mogna kvinnor i Houston!"

Kungaparets oväntade resa överraskar

Ett sånt spännande dundermöte!

Victorias nya strategi efter allvarliga krisen

VI AVSLÖJAR: Så ska kronprinsessan komma tillbaka!

Victorias sorg: därför vägrar ryktet att dö

EXTRA: "Hon är så ledsen!"

Glädjebeskedet till Victoria efter tuffa krisen med Daniel

"Det är inte lätt att leva i offentligheten!"

Daniels hämnd mot Victorias utpekade älskare

VI AVSLÖJAR: Fräcka utspelet chockade kronprinsessan!

Prins Carl Philip tagen av polis – bröt mot lagen

EXTRA: Oklart om kungen är informerad!

Rickard, 52, utpekad som Victorias hemlige älskare

VI AVSLÖJAR: Daniel svårt chockad efter erkännandet!

Victorias glädje efter Daniels oväntade löfte

VI AVSLÖJAR: ”Det här har hon väntat på länge!”

Victoria chockad av prins Daniels nya fräcka utspel

VI AVSLÖJAR: ”Hur kan han göra så här?”

Prins Daniels avslöjande om sexlivet med Victoria

VI AVSLÖJAR: Kunglighetens bittra bekännelse! 

Han räddade kronprinsessan Victorias äktenskap

VI AVSLÖJAR: "Tack för ditt fina stöd!"

Prins Daniels nya och helt öppna skymf mot Victoria

VI AVSLÖJAR: Visade upp det för alla! 

Prins Daniels attack mot Victoria: "Så jävla tråkig!"

VI AVSLÖJAR: Makens nedsättande ord om kronprinsessan!

Chockbilderna på Victoria och Daniel efter tuffa krisen

VI AVSLÖJAR: ”Inget lyckligt par!”

Prins Harry fruktar för familjens liv

EXTRA: Oron för barnen är stor! 

Prins Daniels hemliga möte om nya bostaden

VI AVSLÖJAR: Kungligheten träffade toppmäklare på guldkrogen!

Efter dementin: Prins Daniel tvingas till terapi

VI AVSLÖJAR: Han måste lära sig att uppföra sig!

Hemliga kraven på prins Daniel för att stoppa skilsmässan

VI AVLSÖJAR: Victorias villkor – hela listan!

måndag 16 maj 2022