Korruption

Så hjälper kungen skandalvännen att tjäna miljoner

Det blir värre och värre.
Nu avslöjas hur kungen hjälper en skandalvän att tjäna miljoner.
Upplägget är minst sagt iögonfallande.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2023-05-18 kl 19:41 |

ProvaPremium

Det är SVT:s ”Uppdrag granskning” som avslöjar hur kung Carl Gustaf, 77, utnyttjat sin dispositionsrätt till att hjälpa släkt och vänner på ett sätt som för tankarna till en medeltida feodalherre.

När prins Carl Philip, 44, och hans kompanjon Oscar Kylberg, 50, behövde en lokal till sin designverksamhet ryckte kungen ut. Han såg till att sonen och den ifrågasatta kompanjonen fick en lokal i hovstallet på 103 kvadratmeter.

Bild 1 av 8

Kungens vän fick miljonrenoveringen betald, av skattebetalarna, efter vår monarks snillrika upplägg. Nu kommer nya skandalavslöjanden om kungahuset och pengar, varje dag.
Bild 2 av 8

Prins Carl Philip och hans kompanjon Oscar Kylberg fick en lokal av kungen som sedan lät skattebetalarna renovera den för över en miljon kronor. Samtidigt plockar prinsen och hans skandalvän ut miljoner i aktieutdelning.
Bild 3 av 8

Kungens skandalvän Oscar Kylberg är inte man nog att svara på reportern Richard Aschbergs frågor.
Bild 4 av 8

Prinsen och hans skandalvän fick en lyxlokal på bästa tänkbara läge. Hyran är klart under vad som är marknadsmässigt.
Bild 5 av 8

Här är Oscar Kylberg och Maria Nilsson när de anländer till prins Julians dop i Drottningholms slottskyrka. Oscar Kylberg kallas för "Bajsmannen".
Bild 6 av 8

Kungahuset tog snabbt avstånd från Oscar "Bajsmannen" Kylberg efter att han nätmobbat. Han är dock, hör och häpna, prins Gabriels fadder. Här syns "Bajsmannen" med kungligheterna på dopfotot.
Bild 7 av 8

Oscar Kylberg har anklagats för att utnyttja prinsen i flera olika sammanhang och kallas för "Bajsmannen" efter att han nätmobbade en känd vd i sociala medier.
Bild 8 av 8

Över en miljon kronor fick skattebetalarna pröjsa så att prins Carl Philip och Oscar Kylberg skulle få en finare lokal.