Mest läst just nu:

Federley-härvan

Fredrick Federley lämnar pedofilen och politiken

Nu lämnar Fredrick Federley politiken.
Efter Stoppa Pressarnas avslöjande om att EU-parlamentarikern lever med en våldtäktsdömd pedofil väljer Centertoppen nu att hoppa av.
Han uppger även att han brutit med pedofilen.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Jennifer Erixon

| 2020-11-26 kl 16:39 |

ProvaPremium

Stoppa Pressarna har i flera artiklar rapporterat om att Fredrik Federley, 42, sedan i somras lever med en 42-årig man som bland annat är dömd för 22 fall av grov våldtäkt mot barn.

Grannar med barn i Björbo i Dalarna har reagerat med obehag över att EU-parlamentarikern bor med en pedofil som kom ut från fängelset i januari i år – mannen var dömd till nio års fängelse.

Bild 1 av 1

Fredrick Federley lämnar politiken efter Stoppa Pressarnas pedofil-avslöjande.

Nu lämnar Federley politiken helt. Och han meddelar samtidigt att han brutit med den 42-årige pedofilen som kommer från Örebro ursprungligen.
– Det skrivs på vissa sajter (här avser Federley Stoppa Pressarna, reds. anm.) nu att en person som tidigare stått mig nära är dömd för oerhört allvarliga brott. Det är tyvärr sant. De brott han har begått är rakt igenom fruktansvärda, obeskrivliga och helt oförlåtliga. Vi har nu gått skilda vägar, skriver Fredrick Federley på Facebook.

Centertoppen berättar att han inte mår bra, om det är på grund av Stoppa Pressarnas avslöjande eller något annat framgår inte.
– Jag har under längre tid mått väldigt dåligt, vilket har eskalerat den senaste tiden. Jag känner att jag just nu inte kan fokusera på mitt politiska uppdrag. Jag har fallit i bitar och behöver samla ihop mig själv, läka och hämta styrka, skriver EU-parlamentarikern.

Centerns partiledare Annie Lööf, 37, skrev bara två dagar före Stoppa Pressarnas avslöjande en debattartikel där hon krävde att polisen skulle prioritera barnsexbrott mer. Rimligen har hon haft ett samtal med partiets EU-parlamentariker.