Säkerhetsskandal

ÖB Micael Bydén övergiven efter otroheten

Äckel, ilska och avsky.
Stoppa Pressarna kan nu avslöja att ÖB Micael Bydén har övergivits.
Priset för hans otrohet blev väldigt högt.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2022-09-02 kl 17:34 |

ProvaPremium

Stoppa Pressarna avslöjade att ÖB Micael Bydén, 58, varit otrogen mot sin hustru Anita Carlman, 64. Otroheten pågick minst ett halvår innan hustrun konfronterade sin make sedan 23 år tillbaka.

I november förra året lämnade Bydén plötsligt sin hustru i villan i Södertälje. Han förklarade att han framgent skulle bo på residenset vid Karlbergs slott – inte ett ord nämndes om att han träffat en älskarinna.

Bild 1 av 12Till vänster ser vi en paff Micael Bydén i fältuniform. Till höger en bedrövad Linda H Staaf som böjer ned sitt huvud. Hon bär en stickad blå polis-tröja.

Micael Bydén anklagas nu för att ha ljugit. Han ska ha informerat försvaret om sin älskarinna Linda H Staaf. Men hustrun fick inget veta.
Bild 2 av 12Vi ser en förvånad ÖB Micael Bydén i vit officersskjorta.

Ilska, äckel och avsky. Flera vänner har brutit med ÖB Micael Bydén efter hans sjaskiga otrohet som innebär att han gjort sig själv till en säkerhetsrisk och därtill dragit skam och vanära över sig själv och sitt ämbete.
Bild 3 av 12Till vänster ser vi en förvånad ÖB i fältuniform. Till höger ser vi Linda H Staaf i polisskjorta.

ÖB Micael Bydéns älskarinna erkänner. Linda H Staaf orkar inte tiga om skandalen längre. Hon ger Stoppa Pressarna rätt.
Bild 4 av 12Vi ser en uppgiven ÖB Micael Bydén i vit uniformsskjorta, han slår ut med armarna.

Det börjar bli ohållbart. Nu höjs alltfler avgångskrav mot generalen.
Bild 5 av 12

Micael Bydén kallas för "Hälsingebocken" av försvarsanställda. Micael Bydén är född och uppvuxen i Gnarp i Hälsingland, därav öknamnet ”Hälsingebocken”.
Bild 6 av 12Till vänster ser vi en bekymrad ÖB Micael Bydén i basker och fältuniform, i mitten en mobil med blurrad bildruta, till höger Linda H Staaf i en tight klänning och utsläppt blont hår.

"Medan han knäppte upp bh-banden i ryggen uppmanade han henne att vända på sig". ÖB:s älskarinna spar inte på krutet när hon beskriver sexakten.
Bild 7 av 12

ÖB Micael Bydén festade på en nattklubb invid Stureplan i Stockholm. Den typen av miljöer där kriminella jagar unga tjejer och kokainet flödar.
Bild 8 av 12

En chef från Securitas besökte en bordell i Spanien. Företaget har ett avtal med Försvarsmakten men ÖB Micael Bydén vägrar kommentera, exakt den typen av sits man hamnar i om man komprometterar sig själv med en älskarinna.
Bild 9 av 12

Här är ÖB och hans hustru på kungamiddag. Micael Bydén har dolt sin älskarinna, det var Stoppa Pressarna som tog generalen med uniformsbyxorna nere.
Bild 10 av 12

Stig Wennerström kom i likhet med Micael Bydén från flygvapnet. Spionen var dock inte, såvitt känt, otrogen.
Bild 11 av 12

Micael Bydén har ansvar för Försvarsmaktens tusentals kvinnor och män, han ska vara en förebild.
Bild 12 av 12

En stolt officer och gentleman? Knappast. Micael Bydén har inte bara skämt ut sig själv, hela ämbetet som ÖB är numera besudlat av hans bristande kontroll på sitt driftsliv. Nu tar vännerna avstånd från generalen med den bristande impulskontrollen och obefintliga integriteten.

Den förbryllade hustrun blev varse sin makes svek först efter att gemensamma vänner påtalat att ”Micael har träffat någon annan”.

Ljög om sina meriter

Anita Carlman kunde inte tro sina öron. Det är 33 år sedan hon första gången träffade den gänglige officeren från Gnarp i Hälsingland. I alla år hade hon stått lojalt vid hans sida.