- Senaste nytt från kändispressen

Storbråk om Madeleines fräcka lyxrenovering

De svenska skattebetalarna har betalat fem miljoner kronor för Madeleines våning. 
Prinsessans omfattande lyxrenovering har orsakat ett infekterat storbråk då kungahuset vägrar betala notan. 
Väninnan Louise Thott fick dessutom uppdraget att styla lägenheten mitt i Stockholms city. 

Prinsessan på ärten är i farten igen och den här gången rör det sig om en direkt pinsam affär.

Stoppa Pressarna har i en rad granskande artiklar rapporterat om prinsessan Madeleines, 38, sanslösa lyxliv i Florida där hon lever som hemmafru med sina tre barn och maken Chris O'Neill, 47. 

För en tid sedan köpte paret en över 700 kvadratmeter stor lyxvilla med pool i ett av Miamis mest hårdbevakade områden, reserverat för den rika överklassen. Priset? Över 30 miljoner kronor.

Dessförinnan hyrde familjen ett annat gigantiskt hus där paret betalade, hör och häpna, närmare 200 000 kronor i hyra – varje månad.  

Men det är inte bara i USA som Madeleine vill leva kungligt, bo überflott och som förmodligen prinsessan anser att hon förtjänar.  

 • Prinsessan Madeleines lyxrenovering har kostat de svenska skattebetalarna fem miljoner kronor. Hennes väninna Louise Thott är indragen och möjligen även drottning Silvia.

 • Stoppa Pressarna har i en rad artiklar rapporterat om prinsessan Madeleines lyxliv i Miami med maken Chris O'Neill.

 • Ett storbråk har blossat upp om Madeleines och makens Chris övernattningslägenhet där renoveringen gick loss på fem miljoner kronor som skattebetalarna fick stå för.

 • Den hemliga renoveringen kallades för "Operation: Fritz" och leddes av kungens slottsfogde Erik Kampmann.

 • I "Operation: Fritz" slog hantverkarna ut väggarna till Madeleines våning och övertog samtidigt en annan lägenhet i huset.

 • Prinsessan Madeleine fick en större bostad men kungahuset betalade inte ett öre för renoveringen.

 • En chef på Statens Fastighetsverk föreslog att kungahuset skulle stå för vitvarorna men det blev blankt nej. Hovet tänkte inte ens betala för Madeleines egen diskmaskin.

 • Som grädde på moset lät prinsessan Madeleine sin bästis Louise Thott vara inredningsarkitekt i projektet.

 • Kungen och hans informationschef försvarar "Operation. Fritz" och menar att det är korrekt att kungahuset inte ska betala för lyxrenoveringen.

 • Margareta Thorgren skyller renoveringen på "säkerhetsaspekter" vilket är ett rent trams.

 • Återigen har prinsessan Madeleines extravaganta liv fått det svenska kungahuset att framstå i dålig dagar. Bilder: TT

Nu avslöjas det av Expressen hur Madeleine, som tidigare jämförts med franska skandaldrottningen Marie-Antoinette, låtit lyxrenovera sin övernattningslägenhet i Hovstallet på exklusiva Östermalm i centrala Stockholm. Resultatet blev Madeleines eget lilla Versailles. 

LÄS MER: Eric Saades heta flört med Christer Björkman

Hela renoveringen skulle kosta 2,5 miljoner kronor men notan för det överdådiga kalaset gick på dubbelt så mycket och landade enligt Expressen på fem miljoner kronor. 

Bland annat lät prinsessan riva stora delar av lägenheten och bygga ut våningen rejält. Under lyxrenoveringen uppfördes bland annat ett dressingrum, en så kallad walk-in-closet. Allt gjordes i största hemlighet under den superhemliga operationen med kodnamnet "Fritz" och notan fick de svenska skattebetalarna stå för. 

Varför just kodnamnet "Fritz" valdes framgår inte av Expressens granskning, men det är inte helt omöjligt att drottning Silvia, 76, kom på snilleblixten att namnge den hemliga operationen efter en gammal tysk släkting. 

Men det finns en annan teori. 

LÄS MER: Jenny Alversjös nya härliga kärleksbesked

"Fritz" var nämligen smeknamnet som de allierade gav tyskarna under första och andra världskriget när det tyska riket inte respekterade gränserna och skoningslöst skövlade allt de kom över för att erövra "lebensraum" (livsrum, reds. anm.). 
– Det här är mycket intressant. Någon i byggprojektet kan ha kommit på kodnamnet för att sända ut en varningsignal, ja exempelvis till media eller granskande myndighet, om det orimliga i det här att ta över all mer yta för sin egen personliga vinnings skull utan att tänka på andra, säger en pensionerad hovreporter med stor inblick i den svenska kungafamiljen och som även har tysk krigshistoria som specialitet. 

I staben för "Operation: Fritz" ingick åtta personer med slottsfogden Erik Kampmann, 47, från Ståthållarämbetet i spetsen. De övriga i staben var från Fastighetsverket och byggbolaget NCC samt en arkitekt som planlade allt i minsta detalj.

LÄS MER: Kända parets supersuccé på swingersklubben

Uppdraget var att förvandla prinsessans bostad till något utöver det extra och ge henne just mer levnadsyta. 

Enligt flera av de med insyn i "Operation: Fritz" är prinsessan Madeleines våning efter den omfattande renoveringen betydligt lyxigare än samtliga andra bostäderna i Hovstallet. 

Under det omfattande byggprojektet, som genomfördes 2019, gick hantverkarna till attack och slog ut väggarna till Madeleines våning och byggde ihop den med grannlägenheten.

Vem som bodde där innan övertagandet är ännu okänt, men om lägenhetsinnehavaren fick lämna bostaden över natten på grund av beslutet så vore det en skam för det svenska kungahuset och tankarna skulle osökt gå till historiens mer olustiga minnen. 

LÄS MER: Fredrick Federleys nära vänskap med ännu en pedofil

Efter att ha tagit över den andra lägenhet uppfördes ett splitternytt kök och även ett sovrum, klädkammare och klädvårdsrum. Kostnaden för de 21 spottarna i taket, de exklusiva dörrknopparna och vitvarorna fick skattebetalarna också stå för. 

Varför behövde då die schwedische Prinzessin Madeleine så mycket ny bostadsyta, särskilt med att hon numera aldrig ens besöker Sverige?
– Det har att göra med logistik- och säkerhetsaspeketer och säkerhetsfrågor kommenterar inte hovet, säger hovets informationschef Margareta Thorgren i ett svamlande försök till bortförklaring. 

Sanningen är att prinsessan Madeleine bara i ytterst få fall har personskydd då det under åren aldrig har funnits någon konkret hotbild mot henne.

LÄS MER: Agneta Sjödins härliga närkontakt med en bäver

Att man skulle bygga ett särsilt litet "Säpo-rum" för livvakterna intill exempelvis köket är därför helt otänkbart och direkt löjeväckande. Frågan om varför Madeleines bostad behövde göras så mycket större måste därför anses vara helt obesvarad av hovet. 

Som grädde på moset lät prinsessan Madeleine sin egen bästis Louise "Lussan" Thott, 38, bli inredningsdesigner för hela våningen. 

Väninnan deltog i möten för "Operation: Fritz" med titeln "brukarrepresentant" och agerade direkt under prinsessan Madeleine under planläggningen.

Thott har sedan tidigare inrett både kronprinsessan Victorias, 43, hem på Haga slott och prins Carl Philips, 41, bostad på Villa Solbacken som ligger naturskönt på Kungliga Djurgården. 

LÄS MER: Så dumpade Jon Henrik Fjällgren sin gravida flickvän

Hur mycket Louise Thott har tjänat på dessa lukrativa inredningsjobb av flotta kungliga bostäder hemlighålls av hovet, då det i själva verket handlar om skattepengar. 

Men Madeleines lyxrenovering skulle plötsligt leda till konflikt då rättrådiga tjänstemän slog larm om "Operation: Fritz" genom Fastighetsverket så kallade visselblåsarfunktion.

En dispyt mellan Statens Fastighetsverk och Ståthållarämbetet inleddes om vem som egentligen skulle stå för kostnaderna. Renoveringen var enligt statens tjänstemän betydligt mer exklusiv gjord än det som brukar anses vara normalt och långt ifrån "standard". 

Kostnadsfördelnigen mellan staten och kungahuset ansågs av granskarna som allt för "inkonsekvent", avslöjar Expessen, som berättar att en chef på Fastighetsverket föreslog att hovet åtminstone skulle betala för kyl, frys tvättmaskin och torktumlare. 

LÄS MER: Knarkspans starka intresse för kronprinsessan Victorias vän

Kungahuset vägrade och ville alltså inte ens slanta upp för en diskmaskin till prinsessan Madeleine, som sedan länge lever på apanage trots att hon i praktiken närmast aldrig utför några vettiga kungliga plikter. 

Men hovet tvår sina händer. 

Enligt kungahuset rör sig "Operation: Fritz" inte alls om en "lyxrenovering" och därför menar de att det är Statens Fastighetsverk, det vill säga skattebetalarna, som ska betala för Madeleines vräkiga bostad. 
– I den här renoveringen som var 2018 så var det ingen överstandard. Det var samma standard som den befintliga lägenheten, säger hovets informationschef Margareta Thorgren i ett nytt försök att förklara varför fem miljoner kronor av skattepengarna har gått till prinsessans lyxhem. 

LÄS MER: Svenska kungens oväntade inhopp i Netflix "The Crown"

Vilken ekonomisk kompensation som Madeleines bästis Louise Thott fick för sin roll i projektet är än så länge okänt.

Enligt hovet fick hon inte öre. 
– Hon är i sin profession inredare och ingen kostnad för hennes arbete har belastat Statens Fastighetsverk, hävdar Margereta Thorgren.

Frågan som många nu ställer sig är; hur många gånger till ska prinsessan Madeleine och hennes extravaganta fasoner få fortsätta att reta upp svenskarna – och kanske till och med snart de svenska politikerna? 

Vet du mer om prinsessan Madeleines och hennes liv i lyx? Har du bilder? Tipsa Stoppa Pressarnas redaktion här. Du är helt anonym i enlighet med grundlagen och uppgifter som leder till publicering arvoderas. 

LÄS MER: TV4-profilen Lulu Carter mystiskt försvunnen
LÄS MER: Camilla Läckbergs vän Saliba åtalas för olaga hot
LÄS MER: Bilderna avslöjar Paolo Robertos återförening med Elin

EXTRA: Kostar skattebetalarna fem miljoner kronor!

Se våra senaste kungliga klipp här!

Kommentera: Storbråk om Madeleines fräcka lyxrenovering

comments powered by Disqus

Liknande artiklar

Senaste från På Löpet

Kristin Kaspersen backar i bostadsbluffen

Nu backar Kristin Kaspersen i sin bostadsbluff.
Efter Stoppa Pressarnas avslöjanden har programledaren plötsligt valt att folkbokföra sig på Nybrogatan där hon bor.
Det återstår dock flera frågetecken.

Se våra senaste kungliga klipp här!

Dubbel artiklar

Senaste nytt från kändispressen!

Grevinnan Alexandras tuffa tid med barnen

EXTRA:

Danskan avslöjar sanningen i ny dokumentär!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Senaste nytt från kändispressen!

Chris stora oro: Mamma Eva mystiskt försvunnen

VI AVSLÖJAR:

Societetsdamen sågs senast vid ett slott i Bayern!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Kungligt

Drottning Margrethes nyårsskandal i direktsänd tv

EXTRA: Kunglighetens tal väcker ilska!

Kungligt

Hemliga spelet bakom modellprinsens succé

EXTRA: Sanningen har kommit ikapp prins Nikolai!

Kungligt

Chockbeskedet på drottning Silvias födelsedag

EXTRA: "Hon måste passa sig!"

Prinsessan Märtha Louises förmögenhet är borta

EXTRA:

Inte ett öre kvar sedan hon träffade Shaman Durek!

Därför vägrar Chris O'Neill att visa sig

EXTRA: "Hatar att synas offentligt!"

/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

Prinsessan Madeleines tuffa tid med Chris O'Neill

EXTRA: "Man lider verkligen!"

/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

Dubbel artiklar

Senaste nytt från kändispressen!

Så dolde Sofia sin växande gravidmage

VI AVSLÖJAR:

Fick professionell hjälp!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Senaste nytt från kändispressen!

Skarpt coronahot mot prinsessan Estelle

EXTRA:

Flera smittade i kunglighetens skandalskola!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

svenskabloggare-mittpuff

Mer från stoppa pressarna

Modellprinsens nya supersuccé i modevärlden

EXTRA: Danska prins Nikolai frontar prestigemagasinet!

Prins Daniels okända relation med gay-profilen

EXTRA: "Han var världens absolut gulligaste!"

Kungens succéinhopp i Netflix-serien "The Crown"

VI AVSLÖJAR: Kungaparets vän berättar allt om monarkens medverkan!

Shamanens romantiska frieri till prinsessan Märtha Louise

EXTRA: Snart blir det romantiskt kungabröllop i Norge

Prinsessan Madeleines bittra bakslag ökar oron

EXTRA: "Familjen följer dem!"

Kungen berättar om sin kamp mot corona

EXTRA: Det har gått för långt – kunde inte längre hålla tyst!

Dödsfallet som chockar kronprinsessan Victoria

EXTRA: Hovet: "Det är sorgligt!"

Chris hemliga affär ingen kände till

EXTRA: Allt riskerar att rasa!

Prins Carl Philip försonad med Bajsmannen efter bråket

EXTRA: Oscar Kylberg är återigen inne i den kungliga värmen!

Nya kvinnor berättar om Stefano Catenacci

VI AVSLÖJAR: "Han väntade på mig sent på nätterna!"

Gifta kvinnans klavertramp med prins Daniel

EXTRA: Middagen där allt gick snett!

Kronprinsessan Victorias kupp mot Stefano Catenacci

VI AVSLÖJAR: Kunglighetens smarta plan mot skandalkocken!

Kungen kickar kocken efter sexskandalen

EXTRA: Stefano Catenaccis egna ord om dramat!

Kungens reaktion på sexanklagade kocken

EXTRA: "Helt oacceptabelt!"

Chris O'Neills okända pedofil-koppling

EXTRA: "Han kände sig förrådd!"

Kungen sparkar sexanklagade stjärnkocken

VI AVSLÖJAR: Stefano Catenacci är inte längre önskvärd vid hovet!

Prins Daniels misstag pressar honom hårt

VI AVSLÖJAR: Kunglighetens rykte står på spel!

Victorias okända koppling till kokain-skojaren

VI AVSLÖJAR: ”Hon har tappat all respekt för Gudfadern!”

Barnmorskan: Prinsessan Sofia är gravid

VI AVSLÖJAR: "Hon är förbi 12:e veckan!"

Kronprinsessan Victoria rasar mot kokainryktet

VI AVSLÖJAR: "Ofattbart att prins Daniel skymfas på det här sättet!"

Madeleines mest förbjudna foton avslöjade

EXTRA: Här är bilderna som får Chris att rasa!

Prins Daniels pinsamma miss med Peter Forsberg

EXTRA: "Det slår tillbaka mot honom, han borde lära av kungen!"

Prins Daniel djupt skakad av kokainryktet

VI AVSLÖJAR: Här är mobil-bilden hovet vill stoppa!

Mystiska Madeleine-kopian som gäckar societeten

BILD-EXTRA: Både vänner och Säpo har misstagit sig!

Drottning Silvia övergav nära vännen

VI AVSLÖJAR: Kunglighetens smärtsamma beslut!

Hovets mystiska svar om Madeleine och Chris

EXTRA: "Det är något som inte stämmer!"

Madeleines tuffa slitning med maken Chris

EXTRA: "Inte vana att leva på varandra dygnet runt!"

Prins Daniel insjuknad med coronasymtom

EXTRA: Kommer föras till sjukhus om läget förvärras!

Sofias och Carl Philips härliga babylycka

EXTRA: "Vår lilla pojke kommer i februari!"

Silvia talar ut om obotliga sjukdomen

EXTRA: Berättar om smärtan och ångesten!

fredag 22 januari 2021