- Senaste nytt från kändispressen

Storbråk om Madeleines fräcka lyxrenovering

De svenska skattebetalarna har betalat fem miljoner kronor för Madeleines våning. 
Prinsessans omfattande lyxrenovering har orsakat ett infekterat storbråk då kungahuset vägrar betala notan. 
Väninnan Louise Thott fick dessutom uppdraget att styla lägenheten mitt i Stockholms city. 

Prinsessan på ärten är i farten igen och den här gången rör det sig om en direkt pinsam affär.

Stoppa Pressarna har i en rad granskande artiklar rapporterat om prinsessan Madeleines, 38, sanslösa lyxliv i Florida där hon lever som hemmafru med sina tre barn och maken Chris O'Neill, 47. 

För en tid sedan köpte paret en över 700 kvadratmeter stor lyxvilla med pool i ett av Miamis mest hårdbevakade områden, reserverat för den rika överklassen. Priset? Över 30 miljoner kronor.

Dessförinnan hyrde familjen ett annat gigantiskt hus där paret betalade, hör och häpna, närmare 200 000 kronor i hyra – varje månad.  

Men det är inte bara i USA som Madeleine vill leva kungligt, bo überflott och som förmodligen prinsessan anser att hon förtjänar.  

 • Prinsessan Madeleines lyxrenovering har kostat de svenska skattebetalarna fem miljoner kronor. Hennes väninna Louise Thott är indragen och möjligen även drottning Silvia.

 • Stoppa Pressarna har i en rad artiklar rapporterat om prinsessan Madeleines lyxliv i Miami med maken Chris O'Neill.

 • Ett storbråk har blossat upp om Madeleines och makens Chris övernattningslägenhet där renoveringen gick loss på fem miljoner kronor som skattebetalarna fick stå för.

 • Den hemliga renoveringen kallades för "Operation: Fritz" och leddes av kungens slottsfogde Erik Kampmann.

 • I "Operation: Fritz" slog hantverkarna ut väggarna till Madeleines våning och övertog samtidigt en annan lägenhet i huset.

 • Prinsessan Madeleine fick en större bostad men kungahuset betalade inte ett öre för renoveringen.

 • En chef på Statens Fastighetsverk föreslog att kungahuset skulle stå för vitvarorna men det blev blankt nej. Hovet tänkte inte ens betala för Madeleines egen diskmaskin.

 • Som grädde på moset lät prinsessan Madeleine sin bästis Louise Thott vara inredningsarkitekt i projektet.

 • Kungen och hans informationschef försvarar "Operation. Fritz" och menar att det är korrekt att kungahuset inte ska betala för lyxrenoveringen.

 • Margareta Thorgren skyller renoveringen på "säkerhetsaspekter" vilket är ett rent trams.

 • Återigen har prinsessan Madeleines extravaganta liv fått det svenska kungahuset att framstå i dålig dagar. Bilder: TT

Nu avslöjas det av Expressen hur Madeleine, som tidigare jämförts med franska skandaldrottningen Marie-Antoinette, låtit lyxrenovera sin övernattningslägenhet i Hovstallet på exklusiva Östermalm i centrala Stockholm. Resultatet blev Madeleines eget lilla Versailles. 

LÄS MER: Eric Saades heta flört med Christer Björkman

Hela renoveringen skulle kosta 2,5 miljoner kronor men notan för det överdådiga kalaset gick på dubbelt så mycket och landade enligt Expressen på fem miljoner kronor. 

Bland annat lät prinsessan riva stora delar av lägenheten och bygga ut våningen rejält. Under lyxrenoveringen uppfördes bland annat ett dressingrum, en så kallad walk-in-closet. Allt gjordes i största hemlighet under den superhemliga operationen med kodnamnet "Fritz" och notan fick de svenska skattebetalarna stå för. 

Varför just kodnamnet "Fritz" valdes framgår inte av Expressens granskning, men det är inte helt omöjligt att drottning Silvia, 76, kom på snilleblixten att namnge den hemliga operationen efter en gammal tysk släkting. 

Men det finns en annan teori. 

LÄS MER: Jenny Alversjös nya härliga kärleksbesked

"Fritz" var nämligen smeknamnet som de allierade gav tyskarna under första och andra världskriget när det tyska riket inte respekterade gränserna och skoningslöst skövlade allt de kom över för att erövra "lebensraum" (livsrum, reds. anm.). 
– Det här är mycket intressant. Någon i byggprojektet kan ha kommit på kodnamnet för att sända ut en varningsignal, ja exempelvis till media eller granskande myndighet, om det orimliga i det här att ta över all mer yta för sin egen personliga vinnings skull utan att tänka på andra, säger en pensionerad hovreporter med stor inblick i den svenska kungafamiljen och som även har tysk krigshistoria som specialitet. 

I staben för "Operation: Fritz" ingick åtta personer med slottsfogden Erik Kampmann, 47, från Ståthållarämbetet i spetsen. De övriga i staben var från Fastighetsverket och byggbolaget NCC samt en arkitekt som planlade allt i minsta detalj.

LÄS MER: Kända parets supersuccé på swingersklubben

Uppdraget var att förvandla prinsessans bostad till något utöver det extra och ge henne just mer levnadsyta. 

Enligt flera av de med insyn i "Operation: Fritz" är prinsessan Madeleines våning efter den omfattande renoveringen betydligt lyxigare än samtliga andra bostäderna i Hovstallet. 

Under det omfattande byggprojektet, som genomfördes 2019, gick hantverkarna till attack och slog ut väggarna till Madeleines våning och byggde ihop den med grannlägenheten.

Vem som bodde där innan övertagandet är ännu okänt, men om lägenhetsinnehavaren fick lämna bostaden över natten på grund av beslutet så vore det en skam för det svenska kungahuset och tankarna skulle osökt gå till historiens mer olustiga minnen. 

LÄS MER: Fredrick Federleys nära vänskap med ännu en pedofil

Efter att ha tagit över den andra lägenhet uppfördes ett splitternytt kök och även ett sovrum, klädkammare och klädvårdsrum. Kostnaden för de 21 spottarna i taket, de exklusiva dörrknopparna och vitvarorna fick skattebetalarna också stå för. 

Varför behövde då die schwedische Prinzessin Madeleine så mycket ny bostadsyta, särskilt med att hon numera aldrig ens besöker Sverige?
– Det har att göra med logistik- och säkerhetsaspeketer och säkerhetsfrågor kommenterar inte hovet, säger hovets informationschef Margareta Thorgren i ett svamlande försök till bortförklaring. 

Sanningen är att prinsessan Madeleine bara i ytterst få fall har personskydd då det under åren aldrig har funnits någon konkret hotbild mot henne.

LÄS MER: Agneta Sjödins härliga närkontakt med en bäver

Att man skulle bygga ett särsilt litet "Säpo-rum" för livvakterna intill exempelvis köket är därför helt otänkbart och direkt löjeväckande. Frågan om varför Madeleines bostad behövde göras så mycket större måste därför anses vara helt obesvarad av hovet. 

Som grädde på moset lät prinsessan Madeleine sin egen bästis Louise "Lussan" Thott, 38, bli inredningsdesigner för hela våningen. 

Väninnan deltog i möten för "Operation: Fritz" med titeln "brukarrepresentant" och agerade direkt under prinsessan Madeleine under planläggningen.

Thott har sedan tidigare inrett både kronprinsessan Victorias, 43, hem på Haga slott och prins Carl Philips, 41, bostad på Villa Solbacken som ligger naturskönt på Kungliga Djurgården. 

LÄS MER: Så dumpade Jon Henrik Fjällgren sin gravida flickvän

Hur mycket Louise Thott har tjänat på dessa lukrativa inredningsjobb av flotta kungliga bostäder hemlighålls av hovet, då det i själva verket handlar om skattepengar. 

Men Madeleines lyxrenovering skulle plötsligt leda till konflikt då rättrådiga tjänstemän slog larm om "Operation: Fritz" genom Fastighetsverket så kallade visselblåsarfunktion.

En dispyt mellan Statens Fastighetsverk och Ståthållarämbetet inleddes om vem som egentligen skulle stå för kostnaderna. Renoveringen var enligt statens tjänstemän betydligt mer exklusiv gjord än det som brukar anses vara normalt och långt ifrån "standard". 

Kostnadsfördelnigen mellan staten och kungahuset ansågs av granskarna som allt för "inkonsekvent", avslöjar Expessen, som berättar att en chef på Fastighetsverket föreslog att hovet åtminstone skulle betala för kyl, frys tvättmaskin och torktumlare. 

LÄS MER: Knarkspans starka intresse för kronprinsessan Victorias vän

Kungahuset vägrade och ville alltså inte ens slanta upp för en diskmaskin till prinsessan Madeleine, som sedan länge lever på apanage trots att hon i praktiken närmast aldrig utför några vettiga kungliga plikter. 

Men hovet tvår sina händer. 

Enligt kungahuset rör sig "Operation: Fritz" inte alls om en "lyxrenovering" och därför menar de att det är Statens Fastighetsverk, det vill säga skattebetalarna, som ska betala för Madeleines vräkiga bostad. 
– I den här renoveringen som var 2018 så var det ingen överstandard. Det var samma standard som den befintliga lägenheten, säger hovets informationschef Margareta Thorgren i ett nytt försök att förklara varför fem miljoner kronor av skattepengarna har gått till prinsessans lyxhem. 

LÄS MER: Svenska kungens oväntade inhopp i Netflix "The Crown"

Vilken ekonomisk kompensation som Madeleines bästis Louise Thott fick för sin roll i projektet är än så länge okänt.

Enligt hovet fick hon inte öre. 
– Hon är i sin profession inredare och ingen kostnad för hennes arbete har belastat Statens Fastighetsverk, hävdar Margereta Thorgren.

Frågan som många nu ställer sig är; hur många gånger till ska prinsessan Madeleine och hennes extravaganta fasoner få fortsätta att reta upp svenskarna – och kanske till och med snart de svenska politikerna? 

Vet du mer om prinsessan Madeleines och hennes liv i lyx? Har du bilder? Tipsa Stoppa Pressarnas redaktion här. Du är helt anonym i enlighet med grundlagen och uppgifter som leder till publicering arvoderas. 

LÄS MER: TV4-profilen Lulu Carter mystiskt försvunnen
LÄS MER: Camilla Läckbergs vän Saliba åtalas för olaga hot
LÄS MER: Bilderna avslöjar Paolo Robertos återförening med Elin

EXTRA: Kostar skattebetalarna fem miljoner kronor!

Se våra senaste kungliga klipp här!

Kommentera: Storbråk om Madeleines fräcka lyxrenovering

comments powered by Disqus

Liknande artiklar

Senaste från På Löpet

Gunilla Persson och dottern bryter med varandra för gott

Ett tungt kors att bära.
Gunilla Perssons älskade dotter Erika bryter upp och lämnar mamma.
Nu berättar Hollywoodfrun om sin stora sorg.

Se våra senaste kungliga klipp här!

Dubbel artiklar

Senaste nytt från kändispressen!

Politiker vill stoppa prins Harry och Meghan

EXTRA:

Ska inte ens få komma på prins Philips begravning!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Senaste nytt från kändispressen!

Prins Philip har avlidit 99 år gammal

EXTRA:

Somnade in i stillhet på Windsor Castle!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Kungligt

Meghan Markles iskalla hämnd mot journalisten

EXTRA: "Väldigt aggressivt mot Piers Morgan!"

Kungligt

Nya bevis mot prins Harry och Meghan Markle

EXTRA: "De ljög på 17 punkter!"

Kungligt

Prinsessan Märtha Louises kärleksflykt avslöjad

EXTRA:  ”Det gör extremt ont!”

Lambertz-kvinnan och Sofias sexlekar med samma man

VI AVSLÖJAR:

Erotiska bilderna som avslöjar allt!

Kungavännens revansch efter svåra sjukdomen

VI AVSLÖJAR: Glädjebeskedet på Drottningholms slott!

/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

Prins Carl Philip i chock: vännen äter ihjäl sig

VI AVSLÖJAR: Frukost-frossar i friterat fett!

/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

Dubbel artiklar

Senaste nytt från kändispressen!

Nya prinsen har fått sina kungliga namn

EXTRA:

Allt om Carl Philips och Sofias lilla baby!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Senaste nytt från kändispressen!

Prins Carl Philip och Sofia har fått tredje barnet

EXTRA:

"Vi är så glada och tacksamma!"
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

svenskabloggare-mittpuff

Mer från stoppa pressarna

Kungen riggade falska paparazzibilder på Silvia

EXTRA: Hovets hemliga samarbete med skvallerpressen! 

Första bilden på drottning Silvias otäcka skada

EXTRA: "Tar lång tid att läka!"

Meghan Markle har bevis för sina anklagelser

EXTRA: Amerikanskan har samlat på sig material!

Prins Williams iskalla hämnd mot prins Harry

EXTRA: Har tröttnat rejält på sin rödhårige lillebror!

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel insjuknade i covid-19

EXTRA: Fruktan för prinsen med tanke på njursjukdomen!

Prinsessan Sofias mardröm väcks till liv igen

VI AVSLÖJAR: "Hon orkar inte mer!"

Meghan Markle attackerad av pappa efter skandalintervjun

EXTRA: "Jag har aldrig lekt naken på ett biljardbord!"

Drottning Elizabeths egna ord om rasist-påhoppet

EXTRA: Nu bemöter hon Meghans anklagelser! 

Stenhård lögnattack mot Meghan Markle

EXTRA: "Har en narcissistisk personlighetsstörning!"

Prinsessan Madeleines nya djupa kris med Chris

EXTRA: Kungavännen: "De är på glid från varandra!"

Prins Harrys hatattack mot pappa Charles chockar britterna

EXTRA: "Jag känner mig verkligen sviken!"

Meghan Markles rasistanklagelser mot brittiska hovet

EXTRA: "De var bekymrade över Archies hudfärg!"

Prinsessan Sofias glädje: det blir två bebisar!

EXTRA: "Jag är så tacksam!"

Allvarliga anklagelser mot Meghan Markle

EXTRA: Amerikanskan betedde sig vidrigt vid hovet!

Prins Daniels stora oro för mamma Ewas hälsa

EXTRA: Tuffa beskedet är svårt att hantera!

Prins Oscar firar sin fartfyllda födelsedag

EXTRA: Hemliga detaljen som överraskar kungligheten!

Kungen chockad efter grymma mordbranden

EXTRA: Lågorna slukade allt!

Prins Harrys och Meghans nya avslöjande

EXTRA: Så pressades paret i bråket med drottning Elizabeth!

Kronprinsessan Victoria hedras med fint gaypris

EXTRA: "Är så stolt och glad!"

Första bilden på Silvia efter otäcka olyckan

EXTRA: "Ser inte ut att vara sig själv!"

Kungaparets vänner mobbar hovets personal

EXTRA: "Känner ångest över att behöva bli utskällda!"

Prinsessan Estelles hemliga födelsedagsfest

EXTRA: Så uppvaktas kungligheten på 9-årsdagen!

Efter olyckan: Fula hånet mot drottning Silvia

EXTRA: Kungligheten utsatt för elakt utspel!

Otäck sperma-attack mot prins Daniel

BILD-EXTRA: Unika bilderna som visar allt!

Prins Williams raseri mot prins Harry

EXTRA: "Förödmjukande, respektlöst och snorkigt!"

Prins Harrys ultimata svek mot drottningen

EXTRA: Kastar in handduken för gott! 

Kungen slår larm om drottning Silvias hälsa

EXTRA: Insåg att han måste agera!

Prins Daniels hemliga mångmiljonklipp

EXTRA: Okända bolagen som ger storvinst!

Prinsessan Madeleines skräckbesked i natt

EXTRA: "Det är fruktansvärt!"

tisdag 13 april 2021