- Senaste nytt från kändispressen

Storbråk om Madeleines fräcka lyxrenovering

De svenska skattebetalarna har betalat fem miljoner kronor för Madeleines våning. 
Prinsessans omfattande lyxrenovering har orsakat ett infekterat storbråk då kungahuset vägrar betala notan. 
Väninnan Louise Thott fick dessutom uppdraget att styla lägenheten mitt i Stockholms city. 

Prinsessan på ärten är i farten igen och den här gången rör det sig om en direkt pinsam affär.

Stoppa Pressarna har i en rad granskande artiklar rapporterat om prinsessan Madeleines, 38, sanslösa lyxliv i Florida där hon lever som hemmafru med sina tre barn och maken Chris O'Neill, 47. 

För en tid sedan köpte paret en över 700 kvadratmeter stor lyxvilla med pool i ett av Miamis mest hårdbevakade områden, reserverat för den rika överklassen. Priset? Över 30 miljoner kronor.

Dessförinnan hyrde familjen ett annat gigantiskt hus där paret betalade, hör och häpna, närmare 200 000 kronor i hyra – varje månad.  

Men det är inte bara i USA som Madeleine vill leva kungligt, bo überflott och som förmodligen prinsessan anser att hon förtjänar.  

 • Prinsessan Madeleines lyxrenovering har kostat de svenska skattebetalarna fem miljoner kronor. Hennes väninna Louise Thott är indragen och möjligen även drottning Silvia.

 • Stoppa Pressarna har i en rad artiklar rapporterat om prinsessan Madeleines lyxliv i Miami med maken Chris O'Neill.

 • Ett storbråk har blossat upp om Madeleines och makens Chris övernattningslägenhet där renoveringen gick loss på fem miljoner kronor som skattebetalarna fick stå för.

 • Den hemliga renoveringen kallades för "Operation: Fritz" och leddes av kungens slottsfogde Erik Kampmann.

 • I "Operation: Fritz" slog hantverkarna ut väggarna till Madeleines våning och övertog samtidigt en annan lägenhet i huset.

 • Prinsessan Madeleine fick en större bostad men kungahuset betalade inte ett öre för renoveringen.

 • En chef på Statens Fastighetsverk föreslog att kungahuset skulle stå för vitvarorna men det blev blankt nej. Hovet tänkte inte ens betala för Madeleines egen diskmaskin.

 • Som grädde på moset lät prinsessan Madeleine sin bästis Louise Thott vara inredningsarkitekt i projektet.

 • Kungen och hans informationschef försvarar "Operation. Fritz" och menar att det är korrekt att kungahuset inte ska betala för lyxrenoveringen.

 • Margareta Thorgren skyller renoveringen på "säkerhetsaspekter" vilket är ett rent trams.

 • Återigen har prinsessan Madeleines extravaganta liv fått det svenska kungahuset att framstå i dålig dagar. Bilder: TT

Nu avslöjas det av Expressen hur Madeleine, som tidigare jämförts med franska skandaldrottningen Marie-Antoinette, låtit lyxrenovera sin övernattningslägenhet i Hovstallet på exklusiva Östermalm i centrala Stockholm. Resultatet blev Madeleines eget lilla Versailles. 

LÄS MER: Eric Saades heta flört med Christer Björkman

Hela renoveringen skulle kosta 2,5 miljoner kronor men notan för det överdådiga kalaset gick på dubbelt så mycket och landade enligt Expressen på fem miljoner kronor. 

Bland annat lät prinsessan riva stora delar av lägenheten och bygga ut våningen rejält. Under lyxrenoveringen uppfördes bland annat ett dressingrum, en så kallad walk-in-closet. Allt gjordes i största hemlighet under den superhemliga operationen med kodnamnet "Fritz" och notan fick de svenska skattebetalarna stå för. 

Varför just kodnamnet "Fritz" valdes framgår inte av Expressens granskning, men det är inte helt omöjligt att drottning Silvia, 76, kom på snilleblixten att namnge den hemliga operationen efter en gammal tysk släkting. 

Men det finns en annan teori. 

LÄS MER: Jenny Alversjös nya härliga kärleksbesked

"Fritz" var nämligen smeknamnet som de allierade gav tyskarna under första och andra världskriget när det tyska riket inte respekterade gränserna och skoningslöst skövlade allt de kom över för att erövra "lebensraum" (livsrum, reds. anm.). 
– Det här är mycket intressant. Någon i byggprojektet kan ha kommit på kodnamnet för att sända ut en varningsignal, ja exempelvis till media eller granskande myndighet, om det orimliga i det här att ta över all mer yta för sin egen personliga vinnings skull utan att tänka på andra, säger en pensionerad hovreporter med stor inblick i den svenska kungafamiljen och som även har tysk krigshistoria som specialitet. 

I staben för "Operation: Fritz" ingick åtta personer med slottsfogden Erik Kampmann, 47, från Ståthållarämbetet i spetsen. De övriga i staben var från Fastighetsverket och byggbolaget NCC samt en arkitekt som planlade allt i minsta detalj.

LÄS MER: Kända parets supersuccé på swingersklubben

Uppdraget var att förvandla prinsessans bostad till något utöver det extra och ge henne just mer levnadsyta. 

Enligt flera av de med insyn i "Operation: Fritz" är prinsessan Madeleines våning efter den omfattande renoveringen betydligt lyxigare än samtliga andra bostäderna i Hovstallet. 

Under det omfattande byggprojektet, som genomfördes 2019, gick hantverkarna till attack och slog ut väggarna till Madeleines våning och byggde ihop den med grannlägenheten.

Vem som bodde där innan övertagandet är ännu okänt, men om lägenhetsinnehavaren fick lämna bostaden över natten på grund av beslutet så vore det en skam för det svenska kungahuset och tankarna skulle osökt gå till historiens mer olustiga minnen. 

LÄS MER: Fredrick Federleys nära vänskap med ännu en pedofil

Efter att ha tagit över den andra lägenhet uppfördes ett splitternytt kök och även ett sovrum, klädkammare och klädvårdsrum. Kostnaden för de 21 spottarna i taket, de exklusiva dörrknopparna och vitvarorna fick skattebetalarna också stå för. 

Varför behövde då die schwedische Prinzessin Madeleine så mycket ny bostadsyta, särskilt med att hon numera aldrig ens besöker Sverige?
– Det har att göra med logistik- och säkerhetsaspeketer och säkerhetsfrågor kommenterar inte hovet, säger hovets informationschef Margareta Thorgren i ett svamlande försök till bortförklaring. 

Sanningen är att prinsessan Madeleine bara i ytterst få fall har personskydd då det under åren aldrig har funnits någon konkret hotbild mot henne.

LÄS MER: Agneta Sjödins härliga närkontakt med en bäver

Att man skulle bygga ett särsilt litet "Säpo-rum" för livvakterna intill exempelvis köket är därför helt otänkbart och direkt löjeväckande. Frågan om varför Madeleines bostad behövde göras så mycket större måste därför anses vara helt obesvarad av hovet. 

Som grädde på moset lät prinsessan Madeleine sin egen bästis Louise "Lussan" Thott, 38, bli inredningsdesigner för hela våningen. 

Väninnan deltog i möten för "Operation: Fritz" med titeln "brukarrepresentant" och agerade direkt under prinsessan Madeleine under planläggningen.

Thott har sedan tidigare inrett både kronprinsessan Victorias, 43, hem på Haga slott och prins Carl Philips, 41, bostad på Villa Solbacken som ligger naturskönt på Kungliga Djurgården. 

LÄS MER: Så dumpade Jon Henrik Fjällgren sin gravida flickvän

Hur mycket Louise Thott har tjänat på dessa lukrativa inredningsjobb av flotta kungliga bostäder hemlighålls av hovet, då det i själva verket handlar om skattepengar. 

Men Madeleines lyxrenovering skulle plötsligt leda till konflikt då rättrådiga tjänstemän slog larm om "Operation: Fritz" genom Fastighetsverket så kallade visselblåsarfunktion.

En dispyt mellan Statens Fastighetsverk och Ståthållarämbetet inleddes om vem som egentligen skulle stå för kostnaderna. Renoveringen var enligt statens tjänstemän betydligt mer exklusiv gjord än det som brukar anses vara normalt och långt ifrån "standard". 

Kostnadsfördelnigen mellan staten och kungahuset ansågs av granskarna som allt för "inkonsekvent", avslöjar Expessen, som berättar att en chef på Fastighetsverket föreslog att hovet åtminstone skulle betala för kyl, frys tvättmaskin och torktumlare. 

LÄS MER: Knarkspans starka intresse för kronprinsessan Victorias vän

Kungahuset vägrade och ville alltså inte ens slanta upp för en diskmaskin till prinsessan Madeleine, som sedan länge lever på apanage trots att hon i praktiken närmast aldrig utför några vettiga kungliga plikter. 

Men hovet tvår sina händer. 

Enligt kungahuset rör sig "Operation: Fritz" inte alls om en "lyxrenovering" och därför menar de att det är Statens Fastighetsverk, det vill säga skattebetalarna, som ska betala för Madeleines vräkiga bostad. 
– I den här renoveringen som var 2018 så var det ingen överstandard. Det var samma standard som den befintliga lägenheten, säger hovets informationschef Margareta Thorgren i ett nytt försök att förklara varför fem miljoner kronor av skattepengarna har gått till prinsessans lyxhem. 

LÄS MER: Svenska kungens oväntade inhopp i Netflix "The Crown"

Vilken ekonomisk kompensation som Madeleines bästis Louise Thott fick för sin roll i projektet är än så länge okänt.

Enligt hovet fick hon inte öre. 
– Hon är i sin profession inredare och ingen kostnad för hennes arbete har belastat Statens Fastighetsverk, hävdar Margereta Thorgren.

Frågan som många nu ställer sig är; hur många gånger till ska prinsessan Madeleine och hennes extravaganta fasoner få fortsätta att reta upp svenskarna – och kanske till och med snart de svenska politikerna? 

Vet du mer om prinsessan Madeleines och hennes liv i lyx? Har du bilder? Tipsa Stoppa Pressarnas redaktion här. Du är helt anonym i enlighet med grundlagen och uppgifter som leder till publicering arvoderas. 

LÄS MER: TV4-profilen Lulu Carter mystiskt försvunnen
LÄS MER: Camilla Läckbergs vän Saliba åtalas för olaga hot
LÄS MER: Bilderna avslöjar Paolo Robertos återförening med Elin

EXTRA: Kostar skattebetalarna fem miljoner kronor!

Kommentera: Storbråk om Madeleines fräcka lyxrenovering

comments powered by Disqus

Liknande artiklar

Senaste från På Löpet

Fredrick Federley flyr från Björbo – säljer huset

Till slut blev det ohållbart.
Stoppa Pressarna kan nu avslöja att Fredrick Federley lämnar Björbo.
Den skandaliserade toppolitikern lägger snart ut sin vackra Dalagård till försäljning.

Se våra senaste kungliga klipp här!

Dubbel artiklar

Senaste nytt från kändispressen!

Chris O'Neill spårlöst försvunnen i Florida

EXTRA:

Amerikanen håller sig troligen undan frivilligt!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Senaste nytt från kändispressen!

Prins Daniels tuffa comeback efter sjukdomen

EXTRA:

Kungligheten lyckades ta sig igenom prövningen!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Kungligt

Ny katastrof för prins Harry och Meghan

EXTRA: "De anklagar drottning Elizabeth!"

Kungligt

Kronprinsessan Victorias mentor i krislunch

BILD-EXTRA: "Det var en allvarlig stämning och de talade lågmält!"

Kungligt

Prins Andrew stämd för våldtäkt av 17-årig flicka

EXTRA: Avtalet som ska fria kungligheten!

Kungens nära vän hastigt avliden

EXTRA:

Affärsmannen Tim Genetay kände monarken sedan 60-talet!

Chris O'Neills mystiske dubbelgångare i Marbella

BILD-EXTRA: Jetset-svenskarnas förvirring på spanska solkusten!

/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

Prinsessan Madeleines mardrömsbesked efter semestern med Chris

EXTRA: Hovet bekräftar den tråkiga nyheten!

/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

Dubbel artiklar

Senaste nytt från kändispressen!

Prinsessan Sofia hedrade sin döda vän på dopet

EXTRA:

Hela kyrkan rördes till tårar!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Senaste nytt från kändispressen!

Prins Harry attackerad av Meghans pappa

EXTRA:

"Du är körd!"
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

svenskabloggare-mittpuff

Mer från stoppa pressarna

Carolas fräcka kupp mot kronprinsessan Victoria

BILD-EXTRA: Sångerskans överraskning för födelsedagsbarnet!

Prinsens pirriga möte med Benjamin Ingrosso

VI AVSLÖJAR: Daniel kan inte få nog av Benji Boy!

Experten tyder Chris O'Neills kroppsspråk med kungafamiljen

VI AVSLÖJAR: "Det är plågsamt att se!"

Prinsparets skarpa markering mot kungafamiljen

EXTRA: "Det här är oerhört känsligt och sorgligt!"

Chris iskyla mot prinsessan Madeleine efter återföreningen

EXTRA: "Han tittade knappt på henne!"

Kronprinsessan Victorias lyxdröm i skärgården

EXTRA: Bygger fyra hus och swimmingpool!

Prins Williams avsky mot Meghan Markle avslöjad

EXTRA: "Den där jäkla kvinnan!"

Så firar kronprinsessan Victoria midsommar i år

EXTRA: Därför blir det extra festligt för de kungliga!

Kungen visar upp sitt nya vrålåk för miljoner

EXTRA: "Jag tycker det är väldigt skojigt att åka bil!"

Meghan Markles nya attack på kungafamiljen

EXTRA: Amerikanskan kräver svar punkt för punkt!

Prins Harrys raseri mot prins Charles

EXTRA: Reagerade på pappas "svenska manöver"!

Chocken: Prinsessan Madeleine tillbaka i Sverige

EXTRA: Maken Chris lyser med sin frånvaro!

Kronprinsessan Victorias skarpa markering mot Peter Jihde

EXTRA: "Hennes sätt att tänka och jobba!"

Meghan Markle utsatt för ny attack av pappa

EXTRA: Thomas Markle skräder inte orden!

Kronprinsessan Victoria attackerad av serietecknare

EXTRA: "Olämpligt med hänsyn till smittorisken!"

Otäcka dödshotet mot drottning Margrethe

EXTRA: 45-årig man gripen av polis!

Prinsessan Estelles nya spännande uppdrag

BILD-EXTRA: Unga kungligheten syns allt mer!

Kronprinsessan Victorias annorlunda dag

BILD-EXTRA: Plötsliga förändringen som förvånande!

Madeleines oväntade revansch mot Chris

VI AVSLÖJAR: "En tydlig markering!" 

Prinsessan Madeleines mardrömsbesked i SVT

EXTRA: "Hovet borde titta på det här!"

Madeleines tuffa beslut – ska hon lämna Chris?

EXTRA: "Till slut går det inte längre!"

Prinsessan Madeleines fina kärleksgåva från Chris

EXTRA: "Kostar över 100 000 kronor!"

Silvia i chock: nära vännen allvarligt skadad

VI AVSLÖJAR: Drottningen informerades först av alla!

Stora oron för prinsessan Sofia efter skandalen

VI AVSLÖJAR: "Det är oerhört pinsamt!" 

Victorias hemliga plan med Oscar och Estelle

VI AVSLÖJAR: Saningen bakom de sockersöta bilderna! 

Prins Harry erkänner: "Jag tog droger"

EXTRA: Nu avslöjas den mörka sanningen om kungligheten!

Prinsessan Madeleine förkrossad efter Chris svek

VI AVSLÖJAR: "Situationen är ohållbar!"

Prins Harrys nya attack på prins Charles väcker ilska

EXTRA: Den här gången kan han ha gått för långt!

Victorias fina stöd till Sofia efter skandalen

VI AVSLÖJAR: Backar upp svägerskan i svåra stunden!

Carl Philip förkrossad över Sofias sexsvek

VI AVSLÖJAR: "Hela födelsedagen är förstörd!"

söndag 26 september 2021