Ebba Busch i jättebråk med Esbjörn, 81

Aj, aj Ebba.
Kristdemokraternas partiledare är riktigt illa ute.
Först kom coronamisstagen och nu bråkar hon med 83-årige Esbjörn i en märklig fastighetsaffär.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Jennifer Erixon

| 2020-10-10 kl 05:56 |

ProvaPremium

Ebba Busch, 33, har varit en politisk komet. När hon tillträdde som partiledare 2015 var hon ifrågasatt av många både inom och utanför KD.

Men under Ebbas ledning har partiet ökat i väljarantal och många gånger drivit den borgerliga opinionen då både centern och liberalerna gått vänsterut samtidigt som Ulf Kristersson, 56, saknar den auktoritet och trovärdighet som en moderatledare måste besitta – det är för mycket scoutledare och elevrådsordförande över honom och hans förnumstiga ton imponerar inte på någon.

Bild 1 av 6

Nu har Ebba Busch återigen hamnat i blåsväder. Den här gången bråkar partiledaren med Esbjörn, 81, som hon hotat med att dra inför domstol.
Bild 2 av 6

Ebba Busch köpte en fastighet av Esbjörn, 81, och när han gråtande ångrade försäljningen hotade KD:s partiledare med domstol.
Bild 3 av 6

Ebba Busch har gått hårt åt Stefan Löfvens sätt att hantera coronapandemin och sedan visade det sig att hon festar på ett icke lämpligt sätt.
Bild 4 av 6

Ebba Busch har länge varit intresserad av jakt, nu har hon tagit jägarexamen.
Bild 5 av 6

Efter skilsmässan från maken verkar Ebba Busch tillvaro präglas av hedonistiska influencerfester. Hon bör nog skärpa sig om hon ska fortsätta som partiledare.
Bild 6 av 6

Det är inte första gången som Ebba Buschs festande kritiseras. Hon lät sig bjudas av den ifrågasatte festfixaren Micael Bindefeld på hans omstridda kalas i Israel.

Ebbas framgångar har gjort henne till väjarnas och medierna lilla älskling. Men säg den lycka som varar – nu är Ebba Busch på rekordtid på väg att tappa allt.

Först kom rapporterna om hennes olämpliga festande i coronatider. Det må vara en sak att följa Folkhälsomyndighetens råd men det Ebba och hennes partigängare och spinndoktorer som Johan Ingerö, 41, måste förstå är det bilden som sätts i media som är det som räknas och medias bild sätts alltid utifrån vad vanligt folk tycker, tänker och känner – det är det som politiska medierådgivare som aldrig satt sin fot på en redaktion inte fattar.